Coreea de Nord îndeamnă SUA să acţioneze cu înţelepciune până la termenul limită de final de an

Coreea de Nord a acuzat joi oficialii americani că menţin ostilitatea faţă de Phenian în ciuda unei relaţii „speciale” între liderul Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump şi au îndemnat Washingtonul să acţioneze „cu înţelepciune” până la sfârşitul anului, potrivit Associated Press.

1473 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îndeamnă SUA să acţioneze cu înţelepciune până la termenul limită de final de an

Coreea de Nord îndeamnă SUA să acţioneze cu înţelepciune până la termenul limită de final de an

Declaraţia emisă de consilierul Ministerului Afacerilor Externe, Kim Kye Gwan, se referea în mod clar la un termen limită de sfârşit de an stabilit de Kim Jong Un pentru ca administraţia Trump să ofere condiţii reciproc acceptabile pentru un acord de salvare a relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

„Spre deosebire de judecata şi intenţia politică a preşedintelui Trump, cercurile politice de la Washington şi factorii de decizie administraţiei americane sunt ostile DPRK fără niciun motiv, preocupate de mentalitatea Războiului Rece şi prejudecăţile ideologice”, a spus Kim Kye Gwan în declaraţie, referindu-se la Coreea de Nord cu numele său formal, Republica Populară Democrată Coreeană.

Negocierile nucleare dintre Washington şi Phenian au căzut după un summit ratat din februarie dintre Kim Jong Un şi Trump, unde partea americană a respins cererile nord-coreenilor pentru scutirea de sancţiuni în schimbul unui acord de arenunţa parţial la capacităţile sale nucleare.

Taguri:
coreea de nord,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici