Coreea de Nord poate produce antrax, susţine un expert american - FOTO

Cele mai recente imagini publicate de agenţia naţională de ştiri din Coreea de Nord sunt o dovadă a faptului că regimul lui Kim Jong-un are echipamentele şi ingredientele necesare pentru a crea antrax la scară militară, susţine un om de ştiinţă american, citat de Daily Mail.

1499 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord poate produce antrax, susţine un expert american - FOTO

Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În aceste imagini, liderul nord-coreean Kim Jong-un face o vizită de lucru la Institutul Bio-Tehnic din Phenian, care, oficial, produce pesticide pentru a fi folosite în agricultură.

Însă, după o analiză a acestor fotografii, Melissa Hanman, cercetător la Centrul pentru studii de neproliferare (Center for Nonproliferation Studies), susţine că imaginile demonstrează că în institutul respectiv se produc "arme biochimice". În plus, experta crede că regimul nord-coreean a dorit ca aceste imagini să fie analizate, ele reprezentând de fapt o ameninţare la adresa unor ţări precum Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud.

"Kim Jong-un vrea ca lumea să ştie că el se află în posesia de echipamente achiziţionate ilegal şi de ingrediente pe care le poate folosi pentru a crea antrax. O fabrică ce poate produce bacteria Bt, aşa cum este cazul institutului din Phenian, este, de asemenea, capabilă să producă antrax", spune Melissa Hanman.

Într-una din imagini, Kim Jong-un se uită la un raft plin cu flacoane cu diferite substanţe, ale căror etichete corespund cu cele folosite de unele firme americane, potrivit expertei citate.

"Tranzacţiile între companiile farmaceutice din SUA şi Coreea de Nord sunt interzise, însă astfel de obiecte sunbt distribuite în toată lumea de intermediari. Deci, dacă acele flacoane provin de la firme americane, cel mai probabil ele au fost reexeportate de o altă ţară", a mai spus Melissa Hanman.

Într-o altă imagine se poate observa cum institutul respectiv dispune de echipament ilicit, cum ar fi aceste recipiente imense, pentru fermentare, care pot fi folosite pentru producerea antraxului.

 

În luna iunie a acestui an, Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că desfăşoară un război biologic în Peninsula Coreeană, insistând că acest complot a fost dezvăluit recent printr-o încărcătură cu antrax trimisă către o bază militară americană din Coreea de Sud.

"S-a dezvăluit că forţele imperiale americane se pregătesc clandestin pentru un război biologic pentru a eradica populaţia noastră cu o armă mortală la baza aeriană Osan şi pe teritoriul SUA", a declarat comisia condusă de Kim Jong-un.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici