Coreea de Nord, prima preocupare pentru Flota americană din Pacific

Coreea de Nord rămâne "prima preocupare de securitate" a Flotei americane din Pacific, a declarat, miercuri, amiralul Harry B. Harris Jr.

305 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, prima preocupare pentru Flota americană din Pacific

Coreea de Nord, prima preocupare pentru Flota americană din Pacific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Coreea de Nord este prima noastră preocupare în privinţa securităţii", a declarat amiralul, într-o escală la Singapore.

"În calitate de comandant al Flotei, sunt îngrijorat de provocările care vin din partea Coreei de Nord. Nu le înţeleg. Nu-i înţeleg liderii şi nu înţeleg ce vor ei", a adăugat Harris.

Phenianul, care a ameninţat Statele Unite şi ţările din Asia cu un "război total", a făcut anul trecut un al treilea test nuclear, sfidând rezoluţille Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

De asemenea, amiralul şi-a exprimat "îngrijorarea" după ce China a instaurat, la sfârşitul lunii noiembrie, o zonă de apărare aeriană deasupra Mării Chinei de Est, care include insule revendicate de Japonia.

"Aceasta arată problema care mă îngrijorează, anume constrângerea exercitată de China în acest caz, dar şi de alte ţări", a explicat amiralul Harris, adăugând că instaurarea zonei de apărare aeriană nu afectează în niciun caz operaţiunile Flotei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici