Coreea de Nord propune negocieri militare cu SUA (presă) - Reuters

Coreea de Nord propune Statelor Unite organizarea unei serii de negocieri militare, a anunţat, vineri, agenţia oficială nord-coreeană KCNA, cu mai puţin de o săptămână înainte de debutul unei noi runde de negocieri în dosarul nuclear al Phenianului, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Coreea de Nord propune negocieri militare cu SUA (presă) - Reuters

Coreea de Nord propune negocieri militare cu SUA (presă) - Reuters

Potrivit KCNA, propunerea cere ca la negocierile dintre Coreea de Nord şi oficialii armatei Statelor Unite să asiste şi un reprezentant al Naţiunilor Unite, iar ele să se desfăşoare la o dată şi într-un loc acceptat de comun acord. Negocierile se vor referi la pacea şi securitatea din Peninsula coreeană.

Întrevederile multilaterale din dosarul nuclear al Phenianului sunt programate să înceapă la 18 iunie.

Phenianul, care încearcă să împiedice iniţiativele referitoare la ambiţiile sale nucleare, va primi sâmbătă o echipă de inspectori ai Naţiunilor Unite, care vor monitoriza închiderea reactorului său furnizor de plutoniu pentru armament.

Negocierile multilaterale pe tema suspendării programului nuclear nord-coreean vor fi reluate miercuri, la Beijing. Coreea de Nord, care a încercat de mai mult timp să iniţieze negocieri directe cu Statele Unite, participă de obicei la întrevederi bilaterale cu oficialii americani, în cadrul acestor discuţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici