Coreea de Nord propune SUA să ancheteze împreună atacul cibernetic asupra Sony Pictures

Coreea de Nord a propus sâmbătă Statelor Unite deschiderea unei anchete comune pentru a elucida atacul cibernetic efectuat în noiembrie asupra companiei Sony Pictures, dând asigurări că nu este responsabilă de acest incident.

949 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord propune SUA să ancheteze împreună atacul cibernetic asupra Sony Pictures

Coreea de Nord propune SUA să ancheteze împreună atacul cibernetic asupra Sony Pictures (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deoarece Statele Unite răspândesc acuzaţii nefondate şi ne defăimează, le propunem o anchetă comună", a anunţat Ministerul nord-coreean de Externe, după ce preşedintele Barack Obama a promis că Washingtonul "va răspunde" Coreei de Nord, care ar fi stat în spatele celui mai grav atac cibernetic care a avut loc vreodată în Statele Unite.

"Avem mijloacele de a demonstra că nu avem nimic de a face cu acest incident", a adăugat ministerul, citat de agenţia de presă KCNA.

"Nu vom mai tolera vreodată tot ceea ce insultă cea mai înaltă autoritate a noastră", a adăugat ministerul, referindu-se la filmul "The Interview", o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-un pe care Sony a refuzat să o lanseze din cauza atacului cibernetic.

"Dar, în cazul în care va trebui să recurgem la represalii, nu vom efectua atentate teroriste în cinematografe împotriva unor spectatori nevinovaţi, ci atacuri frontale împotriva celor care se dedau la activităţi ostile" Coreei de Nord, a avertizat ministerul.

Statele Unite se expun unor "consecinţe grave dacă refuză propunerea noastră (privind deschiderea unei anchete comune)", potrivit comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici