Coreea de Nord reia producţia de plutoniu, avertizând că testele nucleare vor continua din cauza SUA

Coreea de Nord a reluat producţia de plutoniu şi nu intenţionează să înceteze teste nucleare atât timp cât consideră că există "ameninţări" din partea Statelor Unite, relatează agenţia japoneză Kyodo.

2375 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord reia producţia de plutoniu, avertizând că testele nucleare vor continua din cauza SUA

Coreea de Nord reia producţia de plutoniu, avertizând că testele nucleare vor continua din cauza SUA

"Am reluat procesarea combustibilului dintr-un reactor nuclear", a comunicat Institutul nord-coreean pentru Energie Atomică.

Instituţia nord-coreeană nu precizează cât plutoniu a reuşit să producă, însă susţine că Administraţia Kim Jong-Un a reuşit să "micşoreze şi să diversifice" armamentul nuclear.

Phenianul ameninţă că nu va suspenda testele nucleare. "Dat fiind că Statele Unite ne ameninţă constant cu arme atomice, nu vom înceta testele nucleare", adaugă Institutul nord-coreean pentru Energie Atomică.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat în iunie că regimul din Coreea de Nord a redeschis complexul nuclear Yongbyon, unde va procesa plutoniu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici