Coreea de Nord riscă să se confrunte cu o foamete catastrofală

Coreea de Nord este pe punctul de a se confrunta cu o foamete catastrofală, avertizează organizaţiile umanitare, în condiţiile în care Statele Unite şi Coreea de Sud exercită presiuni pentru noi sancţiuni împotriva Phenianului, acuzat de scufundarea unei corvete sud-coreene, relatează Sky News.

161 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord riscă să se confrunte cu o foamete catastrofală

Coreea de Nord riscă să se confrunte cu o foamete catastrofală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit experţilor, situaţia economică a Coreei de Nord ar putea fi în prezent la fel de gravă ca la sfârşitul anilor '90, când foametea a provocat moartea a aproximativ două milioane de persoane.

Refugiaţi care trec frontiera Coreei de Nord cu China au descris lipsa acută de alimente, în timp ce Programul Alimentar Mondial a afirmat că ajutoarele în alimente se vor termina la sfârşitul lunii următoare.

Organizaţii sud-coreene consideră că sute de persoane au murit deja de foame, în condiţiile în care industria nord-coreeană este grav afectată de lipsa de combustibil, iar ţara duce lipsă de pământ arabil.

Ajutoarele alimentare s-au redus în ultimii ani, după apariţia unor dovezi conform cărora acestea nu ajung la oamenii care au cea mai mare nevoie, ci ar fi deviate către armată şi elita aflată la putere.

Problemele ţării au fost exacerbate de o reevaluare a monedei naţionale în noiembrie, la ordinul Guvernului, care a devastat economiile a milioane de oameni simpli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici