Coreea de Nord se bucură de protecţia Rusiei şi Chinei. Statele Unite denunţă coaliţia celor trei state vecine

  • Statele Unite au criticat vehement China şi Rusia în cadrul Consiliului de Securitate al ONU
  • Coreea de Nord se bucură de protecţia celor doi vecini
  • Nord-coreenii au lansat 30 de rachete balistice în cadrul ultimului test de acest fel
6801 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se bucură de protecţia Rusiei şi Chinei. Statele Unite denunţă coaliţia celor trei state vecine

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite au criticat vehement China şi Rusia în cadrul Consiliului de Securitate al ONU pentru că au oferit „protecţie generală” Coreei de Nord, astfel că Phenianul a lansat o serie de teste cu rachete.

Coreea de Nord „s-a bucurat de protecţie generală din partea a doi membri ai acestui consiliu”, a declarat ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, într-o sesiune de urgenţă a consiliului de vineri, fără a numi direct ţările.

„Aceşti membri au apelat la jocuri de culise pentru a justifica încălcările repetate ale nord-coreenilor şi, la rândul lor, au sprijinit Phenianul să-şi bată joc de acest consiliu”, a declarat Thomas-Greenfield.

Coreea de Nord a lansat 30 de rachete balistice test, inclusiv unele care au declanşat alerte de raid aerian şi retragere în adăposturi de urgenţă în Coreea de Sud şi Japonia. Barajul de artilerie a inclus un test al unei rachete balistice intercontinentale, care se pare că a eşuat în zbor.

Lansările de rachete sunt un răspuns la exerciţiile militare dintre SUA şi Coreea de Sud, care au fost extinse ca răspuns la recentele teste întreprinse de armata nord-coreeană, relatează Voice of America.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici