Coreea de Sud cere retragerea statutului de membru ONU în cazul Coreei de Nord: Ridiculizează în totalitate autoritatea organizaţiei

Ministrul sud-coreean de Externe,Yun Byung-se,a acuzat Coreea de Nord că "ridiculizează în totalitate" Organizaţia Naţiunilor Unite prin testele sale nucleare şi cele cu rachete balistice,subliniind că este timpul să se reanalizeze dacă ţara îşi merită statutul de membru ONU,relatează Reuters online

1168 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud cere retragerea statutului de membru ONU în cazul Coreei de Nord: Ridiculizează în totalitate autoritatea organizaţiei

Coreea de nord cere să se reanalizeze dacă Coreea de Nord merită statutul de membru ONU: "Ridiculizează în totalitate autoritatea Adunării Generale şi a Consiliului de Securitate" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Într-un discurs susţinut joi la Adunarea Generală a ONU, Yun a spus că ar trebui adoptate sancţiuni "mai dure şi extinse" de către Consiliul de Securitate împotriva Coreei de Nord după ce ţara a efectuat pe data de 9 septembrie al cincilea test nuclear.

"Încălcările repetate şi nerespectarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate şi a normelor internaţionale de către Coreea de Nord este fără precedent şi nu are echivalent în istoria ONU", a spus Yun.

"Coreea de Nord ridiculizează în totalitate autoritatea Adunării Generale ONU şi a Consiliului de Securitate", a spus el.

"Prin urmare, cred că este timpul să se reanalizeze serios dacă statul îndeplineşte atribuţiile pentru a fi membru ONU iubitor de pace, lucru deja pus sub semnul întrebării de multe state", a mai subliiat Yun.

Discuţiile privind noi sancţiuni asupra Coreei de Nord sunt în curs la ONU, însă analişti şi diplomaţi spun că aplicarea acestora depinde mult de atitudinea Chinei, principalul aliat al statului nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici