Coreea de Sud susţine că Phenianul nu a testat BOMBA cu hidrogen

Phenianul nu ar fi testat o bombă cu hidrogen, dată fiind magnitudinea relativ redusă a undei seismice resimţite în regiune, susţine un parlamentar sud-coreean care precizează că agenţia de spionaj a ţării sale l-a informat în acest sens, într-un briefing privat, relatează AP în pagina electronică.

2510 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud susţine că Phenianul nu a testat BOMBA cu hidrogen

Coreea de Sud susţine că Phenianul nu a testat o BOMBĂ cu hidrogen (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Parlamentarul Lee Cheol-woo afirmă că Serviciul Naţional sud-coreean de Informaţii (NIS) l-a informat că miercuri au fost detectate o energie echivalentă cu cea degajată de şase kilotone de trinitrotoluen (TNT) şi un cutremur de magnitudinea 4,8.

Potrivit lui Lee Cheol-woo este vorba despre valori mai mici decât ale unei explozii echivalente cu 7,9 kilotone de TNT şi ale unui cutremur cu magnitudinea de 4,9 - raportate după testul nuclear din 2013.

Aceste valori sunt echivalente cu doar o fracţiune din energia de "sute" de kilotone de TNT degajată de explozie la testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen, a apreciat el.

Lee Cheol-woo, care este membru al Comisiei parlamentare sud-coreene pentru Informaţii, a declarat că NIS l-a informat în această şedinţă că chiar şi o detonare eşuată a unui bombe cu hidrogen echivalează cu "zeci" de kilotone de TNT.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici