Coreea de Sud va viza unităţile de rachete ale Phenianului în cazul unui atac

Coreea de Sud va ataca unităţile de lansare a rachetelor nord-coreene, în cazul unui atac al navelor sale într-o zonă de frontieră din Marea Galbenă care face obiectul unei dispute, a avertizat vineri ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Sang-Hee.

16 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va viza unităţile de rachete ale Phenianului în cazul unui atac

Coreea de Sud va viza unităţile de rachete ale Phenianului în cazul unui atac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom lua măsuri preventive în cazul unui atac cu rachetă al inamicului şi vom ataca bazele nord-coreene de lansare, deoarece aceasta ar fi o agresiune clară", a declarat ministrul în faţa Parlamentului.

Presa sud-coreeană afirmase sâmbătă că Seulul îşi va consolida măsurile defensive în zona insulelor aflate într-o regiune disputată din Marea Galbenă, sugerând o posibilă confruntare navală cu Coreea de Nord.

Cotidianul Munhwa cita surse anonime din cadrul Statului Major, care au afirmat că autorităţile de la Seul iau în considerare un set de contramăsuri, după ce Coreea de Nord şi-a suplimentat, începând din decembrie, capacităţile de artilerie în zona graniţei maritime.

Phenianul a anulat în ianuarie toate acordurile politice şi militare cu Sudul, acuzându-l că vrea să aducă cele două ţări "în pragul războiului".

Citeşte şi:

Coreea de Nord se declară "perfect pregătită" pentru un război cu Seulul

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici