Coronavirus: Experţii americani spun că virusul se poate răspândi prin vorbire sau chiar prin respiraţie

Un grup ştiinţific de prestigiu a declarat miercuri seară într-o conferinţă de presă alături de Donald Trump la Casa Albă că cercetările arată că noul coronavirus poate fi răspândit nu doar prin strănut sau tuse, ci şi doar vorbind, sau chiar doar respirând, informează CNN.

4682 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Experţii americani spun că virusul se poate răspândi prin vorbire sau chiar prin respiraţie

Coronavirus: Experţii americani spun că virusul se poate răspândi prin vorbire sau chiar prin respiraţie

"Deşi actualele cercetări specifice [despre coronavirus] sunt limitate, rezultatele studiilor disponibile sunt în concordanţă cu aerosolizarea virusului din respiraţia normală", potrivit scrisorii, scrisă de Dr. Harvey Fineberg, preşedinte al unui comisii a Academia Naţională de Ştiinţe .
    Dr. Anthony Fauci, un membru-cheie al grupului de lucru care se acupă de coronavirus de la Casa Albă, a declarat marţi pentru CNN că ideea de a recomanda utilizarea pe scară largă a măştilor în SUA pentru a preveni răspândirea coronavirusului sunt în analiza efectuată de către grup.
     
    „Cercetările disponibile în prezent susţin posibilitatea ca virusul să poată fi răspândit prin intermediul bioaerosolilor generaţi direct de expiraţia pacienţilor”, adaugă acesta.
     
    Fineberg a spus că este posibil ca picăturile de coronavirus aerosolizate să rămână în aer şi să poată infecta pe cineva care trece prin acea zonă mai târziu.
     
    Cât timp durează aceste particule în aer depinde de mai mulţi factori, inclusiv cât de multe particule ale unui individ infectat râmăn în aer atunci când acesta respiră sau vorbeşte, precum şi de cantitatea de virus care circulă în aer, a spus el.
     
    „Dacă generaţi un aerosol al virusului într-o cameră fără ca aerul să circule, este posibil ca dacă veţi intra acolo mai târziu, aţi putea inhala virusul”, a spus Fineberg. „Dar dacă eşti afară, briza îl va dispersa probabil”, a adăugat el.

     

    Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

    Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

    Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

    Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

     

    Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici