Coronavirus. Scurgere de informaţii în Rusia: ordinul secret venit de la Kremlin care comandă „muşamalizarea”

  • Un document oficial rusesc a fost publicat pe site-ul unui critic al preşedintelui Vladimir Putin
  • Documentul îndeamnă mass-media să muşamalizeze cu optimism epidemia de coronavirus
  • Cei care nu se supun ordinului vor fi sancţionaţi
4310 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Scurgere de informaţii în Rusia: ordinul secret venit de la Kremlin care comandă „muşamalizarea”

Coronavirus. Scurgere de informaţii la nivel înalt în Rusia: ordinul secret venit de la Kremlin care comandă „pozitiv”

Într-un timp în care cazurile de coronavirus explodează în Rusia, oficialii de la Moscova par mai preocupaţi să se apere. Şi pentru a scoate în evidenţă mai bine arsenalul din dotare, apelează la domeniul consacrat din timpul comunismului: propaganda.

Un document oficial din Rusia care oferă o serie de instrucţiuni către organele de stat a fost dezvăluit de MBK Media, una dintre publicaţiile liderului de opoziţie Mikhail Khodorkovsky aflat în exil la Londra.

Criticul preşedintelui Vladimir Putin afirmă prin vocea publicaţiei pe care o conduce că scopul documentului este evidenţierea aspectelor pozitive sau suportarea consecinţelor în caz contrar.

Administraţia prezidenţială rusă doreşte să transmită prin toate mijloacele mass-media oficiale că economia rusă nu este atât de afectată precum se crede, relatează publicaţia franceză Le Point.

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici