Coronavirus SUA. Avertismentul lui Fauci: ”Am putea vedea un nou focar de contaminări cu Covid-19”

  • Milioane de americani au călătorit în ţară cu ocazia Zilei Recunoştinţei.
  • Fauci: ”Am putea vedea un nou focar, pe lângă focarul actual, de noi contaminări cu coronavirus.”
  • SUA au înregistrat 140.651 de cazuri şi 822 de deces în ultimele 24 de ore.
5392 afișări
Imaginea articolului Coronavirus SUA. Avertismentul lui Fauci: ”Am putea vedea un nou focar de contaminări cu Covid-19”
Statele Unite se pregătesc să sufere consecinţele Zilei Recunoştinţei, marcată de deplasarea a milioane de americani în întreaga ţară, ceea ce va duce duce la o creştere a cazurilor Covid-19.
 
După un weekend sărbătorit în familie, în Statele Unite „am putea vedea un nou focar, pe lângă focarul actual, de noi contaminări cu coronavirus,” a avertizat duminică, 30 noiembrie, directorul Institutului American de Boli Infecţioase, Anthony Fauci, potrivit Le Figaro.
 
Cel puţin 1,1 milioane de persoane au zburat cu doar o zi înainte de Ziua Recunoştinţei, un număr record de când a început pandemia în SUA în martie. "Vreau să fiu clar cu americanii, situaţia se va agrava în următoarele săptămâni," a adăugat medicul-şef al Statelor Unite, Jerome Adams.
 
Spitalizările din cauza Covid-19 sunt la vârf în ţară, cu peste 90.000 de persoane spitalizate în prezent, a reamintit oficialul. Până duminică seara, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 140.651 de cazuri şi 822 de decese, potrivit Institutului Johns-Hopkins. Cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus, Statele Unite au în total peste 266.000 de morţi şi 13,3 milioane de cazuri.
 
În acest context, dr. Fauci a explicat că nu are în vedere relaxarea recomandărilor de a nu călători sau a restricţiilor de sănătate înainte de Crăciun. În unele state, cum ar fi California, au fost instituite chiar şi noi restricţii. În San Francisco şi Los Angeles vor fi interzise majoritatea adunărilor publice şi private începând de luni, 1 decembrie.
 
”Închideţi barurile şi ţineţi şcolile deschise,” a îndemnat Anthony Fauci. Totuşi, imunologul a încercat să-i liniştească pe americani, reamintind că un vaccin va fi disponibil în decembrie pentru persoanele cu cel mai mare risc de a dezvolta o formă gravă a bolii. "Există într-adevăr o luminină la capătul tunelului," a sdăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici