COVID-19: Îmbolnăviri multe, decese puţine. Cercetătorii se întrec în explicaţii

  • Sunt din ce în ce mai multe îmbolnăviri cu COVID-19, însă numărul de decese rămâne scăzut
  • Unii cercetătorii numesc coronavirusul „boala tinerilor”, prin urmare sunt mai puţine decese
  • Alţii spun că intervenţiile medicale care au tratat complicaţiile au fost un real succes
1432 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Îmbolnăviri multe, decese puţine. Cercetătorii se întrec în explicaţii

Îmbolnăviri multe, decese puţine. Cercetătorii se întrec în explicaţii

Deşi numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus creşte în toată lumea, numărul de decese rămâne, totuşi, mic.

Majoritatea statisticilor arată că numărul de cazuri COVID-19 creşte în multe zone europene, iar în America situaţia explodează. Totuşi, numărul de decese şi de cazuri severe care se confruntă cu complicaţii este relativ scăzut, relatează The Guardian.

De exemplu, în perioada de vârf a pandemiei, numărul de pacienţi britanici ventilaţi mecanic a scăzut de la 3.000 la 70. În acelaşi timp, numărul de cazuri de îmbolnăviri creştea în mai multe zone ale Marii Britanii.

COVID-19 devine „boala tinerilor”

Doctorii încearcă să-şi explice fenomenul, unii dintre ei sugerând că intervenţiile medicale menite să trateze complicaţiile apărute în urma virusului au reprezentat un real succes.

De exemplu, pacienţii ventilaţi mecanic care primesc Dexametazonă sunt departe de riscul unui deces.

Totuşi, alte voci susţin că boala COVID-19 devine „boala tinerilor”, deci există mai puţine şanse ca aceştia să moară sau să dezvolte complicaţii severe.

Cu toate că numărul de decese cauzate de coronavirus rămâne scăzut, cercetătorii atrag atenţia că încă nu ne putem relaxa în privinţa virusului.

Situaţia din America arată cum tinerii, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, s-au îmbolnăvit cu COVID-19 şi au transmis boala celor în vârstă, iar numărul de decese a crescut brusc.

Cercetătorii atrag atenţia că, în câteva săptămâni, Europa şi Marea Britanie ar putea cunoaşte acelaşi scenariu.

Cum poate COVID-19 să devină un virus mai puţin mortal

Ideea că boala ar putea deveni mai puţin mortală este susţinută de unii cercetători, care atrag atenţia asupra faptului că virusul tinde să piardă din puteri pentru că nu obţine nimic din faptul că ucide gazda.

Alţii nu sunt de acord cu această idee şi spun că nu este probabil ca acest lucru să se întâmple prea curând cu COVID-19.

Totuşi, unele voci spun că numărul de îmbolnăviri ar putea scădea datorită distanţării sociale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici