COVID-19 în lume. Franţa extinde carantina pe timpul nopţii. 46 de milioane de persoane sunt afectate

  • Ministrul Culturii, Sănătăţii şi cel al Economiei, alături de premier au făcut noi declaraţii, joi seara, privind noile restricţii menite a ţine în frâu explozia cazurilor de COVID-19
1830 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Franţa extinde carantina pe timpul nopţii. 46 de milioane de persoane sunt afectate

COVID-19 în lume. Franţa extinde carantina pe timpul nopţii. 46 de milioane de persoane sunt afectate

Prim-ministrul Jean Castex a anunţat, joi seară că extinde carantina pe timpul nopţii, informează Le Figaro. Măsura intră în vigoare de vineri seara. 
 
Francezii au interdicţie la deplăsări pe timp de noapte. Carantina se aplică între orele 21:00 şi 06:00, au anunţat autorităţile. Cei care vor ieşi totuşi, din casă, au obligaţia de a prezenta un certificat derogatoriu. 
 

Castex: „Situaţia este gravă” iar „circulaţia virusului este extrem de ridicată”

 
Deja gravă, situaţia continuă să se înrăutăţească, iar virusul se propagă destul de repede. Franţa peste 10.000 cazuri de COVID-19, înregistrate de la începutul pandemiei. Peste 34.000 de oameni au murit, iar alţi 108.000 s-au vindecat. 

Oraşele în care se aplică măsura carantinei nocturne 

 
Paris, Aix-Marseiile, Lyon, Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Rouen, Grenoble, Montpellier au un număr ridicat de noi infectări, aşadar, în aceste zone se va aplica măsura carantinei pe timp de noapte. 
 
Săptămâna următoare, autorităţile au în plan evaluarea măsurii carantinei pe timp noapte. Dacă numărul de infectări cu noul coronavirus nu va scădea ca urmare a implementării noii măsuri, premierul se gândeşte la „măsuri mult mai dure”. 
 
„Săptămânile ce urmează sunt decisive”, consideră Castex. Acesta a declarat că numărul deceselor va creşte cu siguranţă, întocmai ca şi al celor spitalizaţi. 

Francezii au interdicţie la deplăsări pe timp de noapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici