COVID-19 în lume. Madridul se îndreaptă spre un lockdown general

  • Autorităţile spaniole se confruntă cu o creştere puternică a cazurilor de Covid-19 în multe alte cartiere ale capitalei, în afara celor 37 de zone aflate deja în carantină.
  • Regiunea Madrid are acum 21 de focare active de Covid şi peste 200 de mii de infectări depistate în ultima săptămână.
  • 68% din cazurile depistate au vârste cuprinse între 15 şi 59 ani.
1508 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Madridul se îndreaptă spre un lockdown general

COVID-19 în lume. Madridul se îndreaptă spre un lockdown general

Locuitorii Madridului sunt la un pas de a ajunge din nou în carantină generală şi mulţi dintre ei cred că lucrurile nu se fac bine. Unii cred că cetăţenii nu au fost suficienţi de responsabili şi că poliţia nu a făcut faţă petrecerilor ilegale, care au contribuit la răspândirea virusului.
 
Guvernul regional al Madridului a recunoscut ca sunt cel puţin 16 zone noi cu niveluri critice de infectări şi că decizia de impunere a carantinei se va lua până vineri.
 
Între timp, comercianţii se tem că un nou lockdown ar putea fi fatal pentru multe afaceri.
 
 
  • „Oamenii nu au fost responsabili şi trebuie spus. Criza asta se rezolvă fie pe cartiere, ceea ce nu cred, dar eu consider că Armata ar trebui să fie în stradă din prima zi ca să oprească petrecerile şi să controleze, pentru că Poliţia nu a făcut nimic”,spune Susana, localnică. 

 

  • „Sunt preocupat puţin dacă ajungem iar la închidere, dar sper că vom fi capabili să facem totul ca să fie bine”, adaugă un alt localnic, James.
 
  • „Eu sper că nu se închide iar. Nu se poate aşa ceva. Ar fi un haos total”, crede Montse, comerciant.
 
Lipsa acută de medici determină autorităţile regionale să ceară permisiunea guvernului ca să angajeze cadre medicale care provin din ţări extracomunitare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici