COVID-19 loveşte puternic economia Franţei. Anunţul premierului Phillipe / Macron majorează fondurile pentru cercetare

  • Pandemia de coronavirus va provoca o "lovitură puternică" şi "masivă" asupra economiei, avertizează premierul Franţei, Edouard Philippe
  • Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat majorarea cu cinci miliarde de euro a bugetului pentru cercetare.
342 afișări
Imaginea articolului COVID-19 loveşte puternic economia Franţei. Anunţul premierului Phillipe / Macron majorează fondurile pentru cercetare

Sursa: Profimedia Images

Pandemia de coronavirus constituie o "lovitură puternică" şi "masivă" asupra economiei, a afirmat premierul Franţei, Edouard Philippe, iar preşedintele Emmanuel Macron a anunţat suplimentarea cu cinci miliarde de euro a bugetului pentru cercetare medicală, informează cotidianul Le Figaro.

"Am ajuns într-o criză medicală nemaivăzută până acum, care nu s-a mai produs în Franţa de un secol; această criză va genera o lovitură puternică, masivă şi brutală asupra economiei noastre", a declarat Edouard Phillipe în Senatul Franţei.

"Ştim ce impact şi ce consecinţe periculoase pot fi asociate acestei frânări masive. Trebuie să facem toţi, la nivel colectiv, un efort considerabil pentru a permite relansarea ţării noastre", a subliniat premierul Franţei.

La rândul său, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat joi, cu ocazia unei vizite la Institutul Pasteur din Paris, decizia de suplimentare cu cinci miliarde, pe următorii zece ani, bugetul destinat cercetărilor medicale.

"Criza COVID-19 ne reaminteşte caracterul vital al cercetărilor ştiinţifice şi necesitatea de a face investiţii masive pe termen lung. Am decis să suplimentez cu cinci miliarde de euro efortul nostru de cercetare, un efort inedit după al II-lea Război Mondial", a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici