Creştere alarmantă a numărului de sinucideri în rândul militarilor americani

Comandanţii nu reuşesc să-i supravegheze zilnic pe militarii cu probleme, ceea ce a dus la o creştere alarmantă a numărului sinuciderilor, a declarat şeful departamentului care monitorizează aceste incidente în cadrul armatei americane, relatează USA Today.

39 afișări
Imaginea articolului Creştere alarmantă a numărului de sinucideri în rândul militarilor americani

Creştere alarmantă a numărului de sinucideri în rândul militarilor americani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Armata a clădit cea mai bună forţă, a declarat generalul Colleen McGuire, dar "există lideri tineri care nu au fost instruiţi în arta de a (...) avea grijă de militari", în special când se întorc dintr-un teatru de operaţiuni.

Dezvăluirile lui McGuire au ieşit la iveală după trei luni de consultare a statisticilor armatei americane referitoare la sinucideri, de discuţii avute cu militari şi comandanţi şi după vizitarea instalaţiilor militare din Statele Unite, a declarat ea.

Armata a înregistrat anul trecut un record de 143 de sinucideri în rândul militarilor, cel mai mare număr semnalat încă din 1980, în timp ce statisticile din acest an tind să depăşească recordul din 2008.

Militarii cu tentative de suicid îşi asumă frecvent foarte multe riscuri. Printre cele mai frecvente atitudini se numără lipsa de odihnă, labilitatea, consumul excesiv de alcool, încălcarea regulamentelor armatei, conducere periculoasă a automobilelor şi infidelitatea, susţine McGuire.

Aceste comportamente pot agrava mai mult problemele de sănătate mintală existente, ceea ce duce în cele din urmă la sinucidere, a adăugat ea.

În afară de militarii care se angajează în acţiuni riscante, în armată există un număr semnificativ de soldaţi care s-au înrolat având deja stări de anxietate sau depresie sau care nu au mai urmat tratamentul pentru a putea îndeplini cerinţele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici