Crimeea nu mai este un loc sigur în contextul contraofensivei ucrainene. Autorităţile ruse au declarat stare de urgenţă în peninsula anexată în 2014

Autorităţile din Crimeea, teritoriu anexat de Moscova în 2014, au declarat stare de urgenţă în zona atacului cu drone, anunţă The Guardian.

1846 afișări
Imaginea articolului Crimeea nu mai este un loc sigur în contextul contraofensivei ucrainene. Autorităţile ruse au declarat stare de urgenţă în peninsula anexată în 2014

O adolescentă a murit într-un atac cu drone ucrainene în nord-vestul Crimeei, a declarat guvernatorul din peninsula ocupată.

"Ca urmare a unui atac cu drone asupra uneia dintre aşezările din nord-vestul Crimeei, patru clădiri administrative au fost avariate. Serviciile [de urgenţă] se află la faţa locului", declara mai devreme guvernatorul prorus Serghei Aksyonov într-o postare pe Telegram, fără să spună exact în ce localitate a avut loc atacul.

"Din păcate, atacul s-a lăsat cu victime: o adolescentă a murit”, a spus acesta.

Anunţul a venit la o zi după un incendiu pe un câmp militar militar din Crimeea, care a forţat autorităţile să evacueze mii de civili.

În 2014, Rusia a anexat Crimeea, unde îşi are baza Flota Mării Negre.

Kievul afirmă că Crimeea este ucraineană şi că intenţionează să o recupereze cu forţa, ca parte a campaniei sale de expulzare a trupelor ruseşti de pe teritoriul său.

Kremlinul a acuzat miercuri Occidentul că închide ochii la ceea ce a spus că sunt "atacuri teroriste" comise de Ucraina în interiorul Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici