CRIZA DIN UCRAINA: Un lider al opoziţiei ucrainene anunţă că există şanse mari pentru încetarea violenţelor la Kiev

Un lider al opoziţiei ucrainene, Arseni Iaţeniuk, a apreciat joi, la finalul negocierilor cu preşedintele Viktor Ianukovici, că există "şanse mari" pentru "a pune capăt băii de sânge" de la Kiev.

608 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Un lider al opoziţiei ucrainene anunţă că există şanse mari pentru încetarea violenţelor la Kiev

CRIZA DIN UCRAINA: Un lider al opoziţiei ucrainene anunţă că există şanse mari pentru încetarea violenţelor la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem drept obiectiv să punem capăt băii de sânge, iar şansele sunt foarte mari", a declarat pentru presă Iaţeniuk, la finalul unor negocieri, prezentate ca decisive de opoziţie, după mai multe zile de violenţe între poliţie şi manifestanţi.

Liderul partidului Batkivşcina nu a menţionat nimic despre ce s-a discutat în cadrul întrevederii.

Administraţia Prezidenţială s-a limitat să anunţe într-un comunicat că întrevederea a durat patru ore.

La rândul său, ultranaţionalistul Oleg Tiagnibok a anunţat că mai sunt necesare "consultări" pentru a putea spune mai multe.

Fostul boxer, Vitali Kliciko, prezent la reuniune, nu a făcut nicio declaraţie la finalul întrevederii. El a promis miercuri seară că manifestanţii vor trece la "ofensivă" dacă puterea nu va face concesii.

Joi, el i-a îndemnat pe poliţiştii şi pe manifestanţii de pe strada Gruşevski, la Kiev, scena unor condruntări violente începând de duminică, să suspende ostilităţile până la ora 18.00 GMT (20.00, ora României), în aşteptarea negocierilor prevăzute cu puterea.

Înainte de deschiderea acestor negocieri,Viktor Ianukovici s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Volodimir Rîbak, şi i-a cerut să convoace o sesiune extraordinară pentru "soluţionarea rapidă" a crizei şi pentru validarea rezultatelor negocierilor cu opoziţia.

Rîbak a precizat că sesiunea extraordinară ar urma să fie convocată săptămâna viitoare.

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici