Croaţia a înregistrat un prim deces legat de gripa A H1N1

Croaţia a înregistrat primul deces legat de gripa A H1N1, în cazul în unui bărbat în vârstă de 61 de ani, care a murit într-un spital din Split, au declarat surse medicale.

29 afișări
Imaginea articolului Croaţia a înregistrat un prim deces legat de gripa A H1N1

Croaţia a înregistrat un prim deces legat de gripa A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Internat cu zece zile în urmă pentru o infecţie pulmonară legată de virusul A H1N1, pacientul a murit sâmbătă după-amiază, a declarat directorul spitalului, Dujomir Marasovici, citat de agenţia Hina.

El a precizat că starea pacientul se agravase progresiv, ducând la încetarea funcţionării mai multor organe.

Cauza decesului va fi stabilită "cu certitudine" numai în urma efectuării unei autopsii, a adăugat Marasovici.

Conform statisticilor oficiale, Croaţia a înregistrat peste 300 de îmbolnăviri de la apariţia virusului în această ţară, în luna iulie. Epidemia s-a extins semnificativ în ultimele zile în regiunea Split, unde autorităţile au decis să închidă temporar un liceu.

Virusul gripei A H1N1 a provocat moartea a cel puţin 5.700 de persoane în întreaga lume, numărul cazurilor înregistrând o creştere de 14 la sută în ultima săptămână, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici