Croaţia primeşte undă verde pentru admiterea în Schengen din partea Parlamentului European

Parlamentul European s-a pronunţat joi pentru admiterea Croaţiei în spaţiul Schengen.

5357 afișări
Imaginea articolului Croaţia primeşte undă verde pentru admiterea în Schengen din partea Parlamentului European

Parlamentul European a deschis joi calea pentru admiterea Croaţiei în spaţiul Schengen. Totuşi, decizia finală este în mâinile liderilor de guvern din UE.

Cu o majoritate de 534-53, parlamentul a votat în favoarea ridicării controalelor de la graniţa dintre spaţiul Schengen şi Croaţia.

O decizie finală va fi luată de Consiliul UE, format din cei 27 de lideri de guvern din UE, care în decembrie anul trecut a confirmat deja că ţara a îndeplinit toate criteriile pentru a solicita accesul la spaţiul Schengen.

„Locul Croaţiei este în Schengen. Criteriile au fost îndeplinite. Parlamentul European a dat undă verde. Acum, Consiliul UE trebuie să livreze", a declarat preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit Reuters.

Spaţiul Schengen este cea mai mare zonă fără paşapoarte din lume, permiţând circulaţia nerestricţionată a persoanelor între 26 de ţări europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici