Cum arată portretul votantului american şi care este opinia americanilor despre candidatul Joe Biden

  • Joe Biden este cel mai votat preşedinte din istoria Americii
  • Peste 100 de milioane de americani au votat înainte de ziua alegerilor
  • Un studiu arată că votantul american e femeia albă, democrată, de peste 45 de ani
  • Alt studiu arată, însă, că aporape jumătate din votanţi nu cred că Biden e apt să fie preşedinte
2274 afișări
Imaginea articolului Cum arată portretul votantului american şi care este opinia americanilor despre candidatul Joe Biden

Joe Biden deţine recordul de cel mai votat preşedinte din istoria Americii. Dacă Obama se lăuda cu 69 de miloane de voturi, în 2008, candidatul democraţilor a ajuns, în 2020, la 72 de milioane.

Multe din voturile lui ar putea veni chiar de la simpatizanţii fostului preşedinte, Barack Obama. Vârsta lui Joe Biden a fost subiect de amuzament în această campanie. Susţinătorii lui Trump chiar acuză că pe site-urile de înregistrare a votului, figurează oameni decedaţi.

Peste 100 de milioane de americani au pus ştampila pe un candidat înainte de ziua alegerilor, un nou record surprinzător la alegerile SUA de anul acesta. Un studiu Fox News în parteneriat cu Associated Press mai taie din euforie. Cifrele arată că majoritatea votanţilor îl consideră pe Donald Trump mai apt, din punct de vedere fizic, decât Joe Biden, pentru a fi în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. 48% dintre cei chestionaţi consideră că Biden nu este capabil din punct de vedere mental să-şi îndeplinească mandatul.

Joe Biden: Vreau să vi-l prezint pe fiul meu, Beau Biden, pe care mulţi dintre voi l-aţi ajutat să ajungă senator în Delaware. Iar ea e nepoata mea, Natalie. Oh, nu, staţi, le-am confundat.

Hai să îţi spun cum arată profilul votantului, după datele Fox News în parteneriat cu Associated Press. La scrutinul american, femeile albe au înclinat balanţa. Votantul american este femeia albă, democrată. Are peste 45 de ani, se declară heterosexuală şi nu are studii superioare. Locuieşte în suburban şi câştigă până la 50 de mii de dolari pe an. La acest scrutin, bărbaţii de origine latină si afro-americană au votat cel mai puţin, în procent de 4% fiecare. 73% dintre votanţi nu sunt părinţi, iar 36% dintre ei deţin arme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici