Cum arată Ratko Mladici după arestare. Fostul lider militar vorbeşte greu, este îmbătrânit şi slăbit - VIDEO

Presa sârbă evocă circumstanţele în care a fost arestat Ratko Mladici în nord-estul ţării, două ziare publicând un portret al fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, "îmbătrânit şi slăbit".

4232 afișări
Imaginea articolului Cum arată Ratko Mladici după arestare. Fostul lider militar vorbeşte greu, este îmbătrânit şi slăbit - VIDEO

Cum arată Ratko Mladici după arestare. Fostul lider militar vorbeşte greu, este îmbătrânit şi slăbit (Imagine: Blic Online)

Imaginea publicată de Politika şi Blic este prima a lui Ratko Mladici, în vârstă de 69 de ani, de când este dat în urmărire, imediat după conflictul din Bosnia (1992-1995).

Cotidianul Vecernje Novosti dedică o ediţie specială arestării lui Mladici. Respingând afirmaţile avocatului lui Mladici, Miloş Saljici, conform căruia acesta ar fi "într-o stare psihologică dificilă", ziarul Blic dă asigurări că suspectul poate comunica şi chiar este "arogant".

Potrivit Blic, fostul general le-a spus medicilor: "nu vă temeţi, Mladici nu îşi va face rău", sugerând că nu intenţionează să se sinucidă.

Presa a relatat că Ratko Mladici asumase identitatea de Milorad Komadici, dar versiunea a fost negată de ministrul sârb de Interne, Ivica Dacici.

Ratko Mladici locuia de ceva vreme discret în casa vărului său din Lazarevo, la 80 de kilometri nord-est de Belgrad.

"Mladici nu a opus rezistenţă la arestare, deşi avea asupra sa două pistoale", scrie Blic.

"Mladici vorbeşte greu, una dintre mâini îi tremură şi un vecin l-a ajutat să se îmbrace", relatează ziarul Kurir.

"Cu paşii apăsaţi şi lenţi, Mladici s-a prezentat în faţa judecătorului, îmbătrânit şi de nerecunoscut. A spus de mai multe ori că nu recunoaşte instanţa de la Haga", precizează Danas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici