Cutremur de 7,3 grade în Caraibe

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-a produs joi în estul regiunii Caraibe, în apropiere de Martinica, a anunţat institutul geologic american USGS.

5 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 7,3 grade în Caraibe

Cutremur de 7,3 grade în Caraibe

Seismul s-a produs la ora 19.00 GMT (21.00 ora României), la 145 de kilometri adâncime, având epicentrul la 41 de kilometri nord-nord-vest de prefectura Fort-de-France din Martinica, a precizat USGS pe site-ul său Internet.

Centrul american pentru tsunami, cu sediul în Hawaii, nu a emis avertizare.

Pentru a măsura intensitatea unui cutremur, USGS foloseşte magnitudinea de moment (Mw), care este legată direct de parametrii seismului (suprafaţă şi cantitate de alunecare pe falie). Pe această scară deschisă, un seism care atinge o magnitudine de cel puţin şase este considerat puternic.

Contactate prin telefon de AFP, serviciile de poliţie au declarat că seismul s-a resimţit şi în insula Guadalupe, în timp ce în Martinica mai multe clădiri s-au prăbuşit.

"Pentru moment un imobil şi o bancă s-au prăbuşit. Oamenii sunt panicaţi, dar nu ştim dacă există victime", a adăugat sursa citată, subliniind că seismul s-a resimţit şi în Guadalupe şi, "într-o măsură mai mică în Guyana".

Securitatea civilă din Paris a precizat că centrul seismului se află la 15 kilometri distanţă de Martinica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici