Cutremurele din Italia ar putea avea impact asupra economiei ţării

Cutremurul care a îngenuncheat productiva regiune italiană Emilia-Romagna ar putea afecta 1 la sută din produsul intern brut al Italiei şi 10 la sută din cel al regiunii, a anunţat joi asociaţia industriaşilor italieni Confindustria, relatează Ansa, în pagina electronică.

465 afișări
Imaginea articolului Cutremurele din Italia ar putea avea impact asupra economiei ţării

Cutremurele din Italia ar putea avea impact asupra economiei ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 500 de fabrici au suferit pagube structurale şi şi-au pierdut echipamentul în urma celor două cutremure care au afectat ţara la 20 şi 26 mai. Aproximativ 12.000-13.000 de locuri de muncă sunt în pericol, scrie Ansa.

"Este necesară o asistenţă guvernamentală imediată şi substanţială pentru ca regiunea să funcţioneze din nou", a declarat preşedintele Confindustria pentru regiunea Emilia-Romagna, Gaetano Maccaferri.

"Este un dezastru economic regional cu impact considerabil asupra economiei naţionale", a declarat Maccaferri.

Ministrul de Interne Annamaria Cancellieri a declarat joi că Guvernul nu poate furniza "estimări precise" până când nu vor fi încheiate verificările.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici