Cvartetul pentru Orientul Mijlociu îndeamnă la restabilirea calmului între israelieni şi palestinieni

Mediatorii internaţionali pentru pace în Orientul Mijlociu şi-au reiterat vineri, în urma unei reuniuni la Viena, îndemnul la restabilirea calmului între israelieni şi palestinieni, relatează Euronews.

442 afișări
Imaginea articolului Cvartetul pentru Orientul Mijlociu îndeamnă la restabilirea calmului între israelieni şi palestinieni

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu îndeamnă la restabilirea calmului între israelieni şi palestinieni (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu - din care fac parte ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană (UE) şi Rusia - s-a reunit vineri la Viena, după reuniunea dintre Statele Unite-Arabia Saudită-Turcia şi Rusia cu privire la războiul din Siria.

Organismul a subliniat că sunt necesare măsuri semnificative în vederea ajungerii la o soluţie cu două state în conflictul israeliano-palestinian.

"Cvartetul condamnă toate actele de teroare şi violenţă împotriva civililor", a declarat Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

"Subliniind necesitatea urgentă a revenirii la calm, Cvartetul îşi reiterează îndemnul la reţinere maximă şi la evitarea retoricii şi acţiunilor provocatoare", a adăugat ea.

Membrii Cvartetului intenţionează să efectueze "în curând" o vizită în regiune, pentru a discuta atât cu israelienii, cât şi cu palestinienii, despre restabilirea încrederii şi avansarea către o soluţie cu două state.

John Kerry speră, la rândul său, că recenta sa întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cele cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi regele Abdallah al Iordaniei să conducă la o detensionare a conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici