David Cameron recunoaşte că a deţinut fonduri de tip offshore

Premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaşte că a deţinut fonduri de tip offshore, precizând că le-a vândut în anul 2010.

5133 afișări
Imaginea articolului David Cameron recunoaşte că a deţinut fonduri de tip offshore

David Cameron recunoaşte că a deţinut fonduri de tip offshore

David Cameron a declarat că el şi soţia sa au deţinut fonduri în valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) într-o investiţie offshore.

Şeful Executivului britanic a precizat că a vândut acţiunile în anul 2010.

Premierul britanic a făcut aceste dezvăluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama înfiinţată de tatăl său.

"Nu am nimic de ascuns; este o idee fundamental greşită că această companie ar fi avut rolul de a evita plata impozitelor", a spus David Cameron, precizând că a deţinut 5.000 de acţiuni în Blairmore Investment Trust şi oferind detalii despre averea de 300.000 de lire (370.000 de euro) moştenită de la tatăl său.

Premierul britanic a subliniat că toate taxele aferente acţiunilor sale au fost plătite, subliniind că este în continuare "mândru" de activităţile tatălui său şi condamnând criticile "nedrepte" la adresa acestuia.

Marţi seară, David Cameron oferea asigurări că nici el, nici familia lui nu obţin niciun fel de venituri din fonduri offshore, în contextul în care opoziţia a cerut iniţierea unei anchete după ce numele tatălui primului-ministru a fost menţionat în "Dosarele Panama". "Nu deţin acţiuni, nu sunt implicat în trusturi sau în fonduri offshore. Acest lucru trebuie să fie foarte clar", declara marţi David Cameron.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic (opoziţie), a cerut marţi investigarea "tuturor persoanelor care ar deţine bani în paradisuri fiscale".

Potrivit unor informaţii dezvăluite în Scandalul Panama, tatăl premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat în 2010, ar fi apelat la investiţii de tip offshore pentru a evita achitarea unor contribuţii fiscale în Marea Britanie. Nu există nici măcar sugestii că aranjamentele fiscale dezvăluite în "Dosarele Panama" ar fi fost ilegale.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici