Davis: Discuţiile oficiale pe tema Brexit încep săptămâna viitoare/ Cetăţenii britanici şi ai UE nu ar trebui sa se preocupe pentru drepturile lor după Brexit

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat că discuţiile formale pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană vor începe cândva săptămâna viitoare, dar posibil nu pe data de 19 iunie, aşa cum era programat iniţial, informează site-ul agenţiei Reuters.

1665 afișări
Imaginea articolului Davis: Discuţiile oficiale pe tema Brexit încep săptămâna viitoare/ Cetăţenii britanici şi ai UE nu ar trebui sa se preocupe pentru drepturile lor după Brexit

Cetăţenii britanici şi ai UE nu ar trebui sa se preocupe pentru drepturile lor după Brexit - oficial (Imagine: Hepta)

"În săptămâna următoare sunt practic primele discuţii", a declarat Davis pentru postul Sky News, după ce a fost întrebat în legătură cu aspectele practice ale negocierilor.

"Secretarul meu permanent este de altfel la Bruxelles astăzi pentru a discuta detaliile. S-ar putea să nu fie luni, pentru că de asemenea avem Discursul Reginei în săptămâna respectivă", a adăugat oficialul britanic, care a explicat că pe data de 19 iunie este posibil ca Guvernul să-şi prezinte programul în faţa noului legislativ, format după alegerile parlamentare anticipate de săptămâna trecută. 

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a mai declarat că cetăţenii Uniunii Europene şi cei din Marea Britanie nu ar trebui să se îngrijoreze în privinţa viitoarelor lor drepturi, în măsura în care el speră că se va ajunge la un acord la scurt timp după iniţierea negocierilor pentru Brexit.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, David a afirmat că va participa la discuţiile despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în timp ce premierul Theresa May va efectua negocierile cu liderii europeni.

”Persoane din Marea Britanie se tem că nu vor mai putea locui aici, iar britanici ce locuiesc în Spania se preocupă că nu vor mai putea domicilia acolo”, a spus Davis.

”Grijile acestea nu sunt necesare şi nu ar trebui să le aibă, dar vrem să ne asigurăm că se vor rezolva cât de curând posibil”, a adăugat acesta.

Davis a mai afirmat că finanţele dar şi chestiunea Irlandei de Nord vor fi discutate în cadrul negocierilor pentru Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici