Video Dean ar putea deveni un uragan de categoria 5

Uraganul Dean ar putea atinge intensitatea specifică unei furtuni de categoria 5, în timp ce traversează Jamaica şi se îndreaptă spre Peninsula Yucatan, din Mexic, după ce a inundat mai multe dintre insulele din Caraibe, a anunţat vineri Centrul naţional american pentru uragane, citat de Reuters.

1 afișare

Rafalele de vânt care însoţesc uraganul atingeau, vineri seară, viteza de 230 de kilometri pe oră, Dean find încă un uragan de categoria 4, pe scara Saffir-Simpson, cu cinci nivele.

Centrul american pentru uragane a precizat că se aşteaptă ca Dean să devină uragan de categoria 5, iar rafalele de vânt să depăşească 250 de kilometri pe oră, înainte să ajungă în Jamaica.

Vineri dimineaţă, Dean s-a abătut asupra isulelor St. Lucia şi Martinica, din Antilele Mici, trecând din Oceanul Atlantic în Marea Caraibelor, cu ape mai calde.

Deplasarea uraganului este urmărită cu nelinişte de pieţele energetice afectate grav de furtunile din 2004 şi 2005, printre care Ivan, Katrina şi Rita, care au perturbat producţia de gaze naturale şi petrol, din zona Atlanticului.

Avertismente de urganan au fost emise în zonele sudice din Haiti şi Republica Dominicană.

Traiectoria proiectată a uraganului Dean trece prin Jamaica, duminică, şi se apropie de Peninsula Yucatan, din Mexic, pătrunzând în Golful Mexic până marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici