Decizie radicală a autorităţilor din Wuhan după ce virusul a reapărut. 11 milioane de oameni vor fi afectaţi

Milioane de oameni din Wuhan vor fi testaţi în următoarele zile după ce un număr nou de cazuri a fost confirmat în ciuda carantinei stricte de 76 de zile ce a avut ca scop eliminarea virului din oraşul chinez, CNN.

8647 afișări
Imaginea articolului Decizie radicală a autorităţilor din Wuhan după ce virusul a reapărut. 11 milioane de oameni vor fi afectaţi

Decizie radicală a autorităţilor din Wuhan după ce virusul a reapărut. 11 milioane de oameni vor fi afectaţi

În weekendul trecut şase noi cazuri au fost raportate în oraş, primele după mai bine de 35 de zile. Niciunul din cazuri nu era importat din alte ţări, iar acest lucru a ridicat îngrijorări că infecţia încă se răspândeşte în oraşul de unde a pornit epidemia.

În răspuns la noile cazuri autorităţile din Wuhan vor efectua teste cu acid nuceleic la nivelul oraşului în următoarele 10 zile, potrivit unei note de urgenţă emise de autorităţile locale.

Testele de acest tip funcţionează prin detectarea codului genetic al virusului şi pot fi mult mai eficiente în detectarea infecţiei în special în fazele de început decât testele clasice.

În planul abiţios într-o perioadă de 10 zile autorităţile vor să testeze până la 11 milioane de oameni.

Wuhan este primul oraş din lume ce a intrat în carantină. Viaţa s-a întors parţial la normal după 8 aprilie când carantina a fost ridicată, dar multe restricţii au rămas în funcţiune. Presa din China foloseşte termenul de Pasărea Phoenix pentru Wuhan făcând trimitere la legenda ce spune că acesta a renăscut din propria cenuşă.

Totuşi reapariţia virusului are deja efecte. Zhang Yuxin un oficial din zona unde au apărut noile cazuri a fost destituit la scurt timp din funcţie în motivare demiterii s-a precizat: din cauza eşecului în prevenirea şi controlul epidemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici