Declaraţie de război. "Vor fi consecinţe". Ameninţarea Rusiei după atacul SUA şi al aliaţilor în Siria, din această dimineaţă/ UPDATE: Moscova ia în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene S-300 către Siria

Atacurile din Siria vor avea consecinţe, avertizează Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, precizând că Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa poartă întreaga responsabilitate pentru aceste acţiuni.

27343 afișări
Imaginea articolului Declaraţie de război. "Vor fi consecinţe". Ameninţarea Rusiei după atacul SUA şi al aliaţilor în Siria, din această dimineaţă/ UPDATE: Moscova ia în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene S-300 către Siria

Declaraţii de război. Ameninţarea Rusiei după atacul SUA în Siria: "Vor avea consecinţe. SUA şi aliaţii poartă responsabilitatea"

"Cele mai sumbre temeri s-au adeverit. Avertismentele noastre au fost ignorate. Este aplicat un scenariu planificat. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că acţiunile de acest gen nu vor rămâne fără consecinţe. Întreaga responsabilitate pentru aceste acţiuni aparţine Washingtonului, Londrei şi Parisului. Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă", afirmă ambasadorul rus.

"Statele Unite, care deţin cel mai mare arsenal chimic, nu au dreptul moral de a blama alte ţări", a subliniat diplomatul rus.

MAE rus: Atacurile împotriva Siriei au avut loc chiar când ţara avea o şansă la un viitor paşnic

Statele Unite şi aliaţii au efectuat un atac militar împotriva Siriei precis în momentul în care ţara a primit o şansă la un viitor paşnic, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, informează site-ul agenţiei Tass.

"Cei responsabili se pretind liderii morali ai lumii şi îşi declară exclusivitatea şi unicitatea", a afirmat Zakharova.

"De fapt, este nevoie de un fel particular de unicitate să ataci capitala Siriei într-un moment în care ţara a primit în sfârşit o şansă de pace", a conchis reprezentanta Moscovei.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat, sâmbătă dimineaţă, un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Moscova ia în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene S-300 către Siria

Generalul rus Serghei Rudskoi, a declarat, sâmbătă, că Moscova poate lua în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene S-300 către Siria, ca urmare a atacurilor lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa împotriva regimului condus de Bashar al-Assad, relatează site-ul agenţiei Tass.

”În urma cu câţiva ani, ţinând cont de cererile unor parteneri din Occident, am renunţat la furnizarea de sisteme S-300 către Siria. Însă, ţinând cont de ultimele evoluţii, este posibil să reanalizăm această situaţie”, a declarat generalul rus.

De asemenea, Rudskoi a precizat că sistemele antiaeriene siriene au reuşit să intercepteze 71 din cele 103 rachete de croazieră lansate asupra unor obiective militare ale regimului de la Damasc.

"Acest lucru demonstrează eficienţa ridicată a acestor sisteme şi excelenta instruire a personalului militar sirian format de specialiştii noştri", a adăugat Rudskoi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici