Oficial de la Damasc: Siria se va apăra în cazul unei agresiuni din partea statelor occidentale

Siria se va apăra în cazul în care SUA, Marea Britanie şi Franţa decid să lanseze un atac împotriva regimului de la Damasc, a declarat Bashar al-Jaafari, ambasadorul sirian la ONU, citat de agenţia de ştiri Tass.

2103 afișări
Imaginea articolului Oficial de la Damasc: Siria se va apăra în cazul unei agresiuni din partea statelor occidentale

Oficial de la Damasc: Siria se va apăra în cazul unei agresiuni din partea statelor occidentale

"Aceste trei ţări - Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa - dacă cred că ne pot ataca şi încălca suveranitatea noastră, nu vom avea altă opţiune decât să facem uz de articolul 51 a Cartei (ONU), care ne dă dreptul să ne apărăm. Nu este o ameninţare, este o promisiune. Nu vom permite nimănui să încalce suveranitatea noastră", a declarat diplomatul sirian în cursul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

"Guvernul sirian a invitat o misiune OPCW, de constatare a faptelor, să vină în Siria pentru a vizita locul unde s-a produs presupusul incident", a completat Bashar al-Jaafari, făcând referire la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

"Această invitaţie înseamnă că noi credem în diplomaţie şi nu ne temem (de o investigaţie)", a adăugat oficialul sirian, care "a condamnat faptul că trei ţări membre ale Consiliului de Securitate ONU ameninţă cu folosirea forţei încălcând astfel articolul 1 din Carta Naţiunilor Unite".

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis o ripostă dură la atacul chimic produs la Douma, o zonă aflată la periferia Damascului, soldat, potrivit diverselor surse, cu moartea a 40-60 de persoane şi rănirea altor aproximativ 1.000.

Administraţia Bashar al-Assad şi Rusia au negat orice implicare în incidentul chimic de la periferia Damascului. Moscova afirmă că atacul chimic a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare care ar urma să fie pretext pentru o operaţiune militară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici