Delegaţie americană, prezentă în Turcia pentru ancheta care îl vizează pe Fehtullah Gulen

O delegaţie judiciară americană va avea întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor turce, marţi şi miercuri, în cadrul anchetei care îl vizează pe clericul musulman Fehtullah Gulen, aflat în SUA şi acuzat de Turcia de organizarea complotului militar din 15 iulie, anunţă un diplomat turc.

2203 afișări
Imaginea articolului Delegaţie americană, prezentă în Turcia pentru ancheta care îl vizează pe Fehtullah Gulen

Delegaţie americană, prezentă în Turcia pentru ancheta care îl vizează pe Fehtullah Gulen

Potrivit ziarului Le Figaro, patru reprezentanţi ai Departamentului american al Justiţiei şi ai Departamentului de Stat se vor afla la Ankara pentru investigaţie, chiar înaintea vizitei vicepreşedintelui Joseph Biden.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut din nou Statelor Unite, joi, să accelereze procedura de extrădare a clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de organizarea complotului militar eşuat. În cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile islamice, Erdogan a amintit că Turcia şi Statele Unite sunt parteneri strategici. "Washingtonul nu ar trebui să îngreuneze lucrurile pentru partenerul său strategic", a declarat preşedintele Turciei.

"Când Statele Unite au cerut extrădarea de către Turcia a unui terorist, noi nu au solicitat probe. Trebuie să îl judecăm", a insistat Erdogan.

Turcia susţine că Fehtullah Gulen, un cleric musulman turc care locuieşte în SUA, a coordonat tentativa de lovitură de stat militară din Turcia. Washingtonul a cerut dovezi că Fehtullah Gulen a fost într-adevăr implicat în complotul militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici