Demisia lui Francois Hollande, cerută la o ceremonie unde este aşteptat preşedintele Franţei

Un avion de mici dimensiuni care avea o banderolă pe care scria "Hollande demisia!" a survolat marţi un memorial din nordul Franţei consacrat Primului Război Mondial care va fi inaugurat de preşedintele Francois Hollande.

49 afișări
Imaginea articolului Demisia lui Francois Hollande, cerută la o ceremonie unde este aşteptat preşedintele Franţei

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul trăgea o banderolă neagră pe care scria cu alb "Hollande demisia". Avionul privat a fost îndepărtat din zonă de un elicopter al forţelor de ordine.

Protestul a fost revendicat de David van Hemelryck, liderul unui grup care îl contestă pe preşedintele Franţei din anul 2013, când au fost organizate manifestaţii împotrivă legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

După ce a participat dimineaţă la ceremonia tradiţională organizată pe 11 noiembrie pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris, în memoria armistiţiului din anul 1918, Holande este aşteptat după-amiază în localitatea Notre-Dame-de-Lorette, unde va inaugura un monument în memoria celor 580.000 de militari ucişi în Primul Război Mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici