Democratul Beto O’Rourke a anunţat că se retrage din cursa pentru Casa Albă

Beto O’Rourke a anunţat vineri că se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, dar a anunţat că va susţine candidatul democraţilor în lupta cu actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, informează publicaţia The Guardian.

262 afișări
Imaginea articolului Democratul Beto O’Rourke a anunţat că se retrage din cursa pentru Casa Albă

Democratul Beto O’Rourke a anunţat că se retrage din cursa pentru Casa Albă

Fostul congresman din El Paso şi-a anunţat retragerea din cursa electorală printr-o serie de mesaje postate pe Twitter.

 

 

"Campania noastră a fost întotdeauna despre a vedea clar, a vorbi cinstit şi a acţiona decisiv", a afirmat politicianul, adăugând: "În acest spirit: anunţ că serviciul meu pentru ţară nu va fi ca candidat, nici ca nominalizat".

"Recunoscând acum acest lucru este în interesul celor din campanie; este în interesul acestui partid când încercăm să ne unim în jurul unui candidat; şi este în interesul ţării”, a scris O’Rourke pe Twitter.

Campania lui Beto O’Rourke a început în forţă, dar în scurt timp şansele sale s-au diminuat ca urmare mai multor erori şi nici nu a lăsat o impresie puternică în rândul votanţilor democraţi sau la dezbaterile electorale cu contracandidaţii săi.

O’Rourke le-a mulţumit voluntarilor şi susţinătorilor săi şi a anunţat că îl va susţine pe candidatul democraţilor în lupta cu Donald Trump.

„Vom depune eforturi pentru ca candidatul democrat să aibă succes în înfrângerea lui Donald Trump în 2020", a afirmat el.

Favoriţii scrutinului din cadrul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formaţiunii la funcţia de preşedinte al SUA sunt Joseph Biden, fost vicepreşedinte, senatorii Elizabeth Warren şi Bernie Sanders, şi Pete Buttigieg, primarul localităţii South Bend, Indiana.

Taguri:
sua,
alegeri,
partide

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici