„Denazificarea Ucrainei”: Femei-soldat din armata ucrainiană au suferit umilinţa trăită în trecut în lagărele de concentrare

Femeile, eliberate în schimbul de prizonieri de pe 1 aprilie, au fost rase în cap, după ce au căzut în mâinile ruşilor.

11658 afișări
Imaginea articolului „Denazificarea Ucrainei”: Femei-soldat din armata ucrainiană au suferit umilinţa trăită în trecut în lagărele de concentrare

Printre cei 86 de prizonieri eliberaţi în schimbul care a avut loc la 1 aprilie trecut între Kiev şi Moscova s-au numărat şi 15 femei soldat. Toate, tinere în uniformă, au avut capul ras până la zero.

Pe 1 aprilie, printre cei 86 de prizonieri eliberaţi în schimbul dintre Kiev şi Moscova s-au numărat şi 15 femei-militar. Acestea au fost rase în cap, metodă aplicată femeilor germane după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi femeilor evreice din lagărele de concentrare.

Vestea a fost anunţată de preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean, Dmitro Lubineţ, care a postat câteva imagini pe Facebook. „Au făcut-o în semn de umilinţă, aroganţă şi dispreţ”, a comentat acesta.

Date şi dovezi pe care deputatul intenţionează să le adauge celor culese până acum, pentru a ajuta ancheta Tribunalului de la Haga privind crimele de război comise de armata rusă în timpul invadării şi ocupaţiei Ucrainei: „Vom afla şi mai multe despre crimele împotriva ucrainenilor, militari şi civili. Toate acestea vor deveni baza Tribunalului de la Haga”, scrie parlamentarul.

În relatarea sa, Lubineţ compară cicatricile impuse soldaţilor ucraineni cu cele „săvârşite de fascişti în lagărele de concentrare... Cu ce sunt diferite acţiunile ocupanţilor ruşi de cele ale fasciştilor? Cu niumic! Sunt şi mai rele”.

Vladimir Putin a justificat „operaţiunea militară specială” din Rusia din intenaţia de a „denazifica Ucraina”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici