Dezbaterea privind acordul de Brexit a fost programată pentru luna noiembrie în Parlamentul britanic

Guvernul britanic a anunţat joi că legislaţia de Brexit va fi dezbătută în Parlament la 14 şi 15 noiembrie, o etapă considerată drept cea mai dificilă pentru mandatul premierului Theresa May, relatează site-ul agenţiei Reuters.

544 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea privind acordul de Brexit a fost programată pentru luna noiembrie în Parlamentul britanic

Dezbaterea privind acordul de Brexit a fost programată pentru luna noiembrie în Parlamentul britanic

Legea necesară începerii procesului de înlocuire a legislaţiei Uniunii Europene cu cea britanică este un punct-cheie al planurilor pentru Brexit.

Guvernul speră ca noua legislaţie să contribuie la o tranziţie uşoară privind ieşirea Marii Britanii din UE, într-un context în care Partidul Conservator şi-a pierdut majoritatea parlamentară la alegerile anticipate din luna iunie.

Proiectul iniţial a primit critici vehemente din partea parlamentarilor tuturor partidelor - inclusiv conservatorii -, întrucât ar acorda guvernului prea multe puteri pentru a schimba legile şi nu garantează votul Parlamentului asupra condiţiilor de Brexit.

Primele două zile ale dezbaterilor, din cele opt programate, au fost anunţate de către liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom.

"Aproape 400 de amendamente au fost puse pe masă şi le analizăm cu cea mai mare seriozitate. Abia aşteptăm să continuăm dezbaterea în Parlament pentru a ne asigura că vom obţine un statut funcţional în ziua ieşirii din UE", a spus un purtător de cuvânt al departamentului pentru Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici