Diminuarea influenţei UE la Naţiunile Unite facilitează amplificarea crizelor umanitare

Diminuarea influenţei Uniunii Europene la Naţiunile Unite contribuie la menţinerea crizelor umanitare şi la pierderea de vieţi omeneşti, arată un raport al European Council on Foreign Relations, un institut cu sediul la Londra.

23 afișări
Imaginea articolului Diminuarea influenţei UE la Naţiunile Unite facilitează amplificarea crizelor umanitare

Diminuarea influenţei UE la Naţiunile Unite facilitează amplificarea crizelor umanitare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În contextul în care liderii din întreaga lume se reunesc la New York pentru Adunarea Generală ONU, raportul intitulat "UE şi drepturile omului la ONU", scris de expertul ONU Richard Gowan şi de eurodeputatul Franziska Brantner, avertizează că UE îşi pierde abilitatea de a îndemna ONU să reacţioneze la crizele umanitare.

În cursul acestui an, UE a fost oprită în mod repetat să utilizeze presiuni asupra regimului din Sri Lanka pentru a permite accesul voluntarilor umanitari, situaţie care a condus la moartea a zeci de mii de persoane.

China şi Rusia au blocat eforturile UE de sancţionare a regimului de la Colombo în Consiliul de Securitate.

Autorii raportului recomandă Uniunii Europene să utilizeze "diplomaţia puternică" pentru a contracara atitudinea Chinei şi Rusiei.

De asemenea, SUA şi UE sunt îndemnate să creeze un grup de lucru pentru coordonarea poziţiilor în materie de drepturile omului la ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici