Din ce în ce mai multe companii întrerup legăturile cu Rusia

Netflix, un serviciu global de divertisment în streaming, firmele de contabilitate de top KPMG şi PwC şi firma de servicii financiare American Express au întrerupt duminică legăturile cu Rusia, pe măsură ce conflictul acestei ţări cu Ucraina a escaladat, notează Reuters.

1758 afișări
Imaginea articolului Din ce în ce mai multe companii întrerup legăturile cu Rusia

Ultimele lupte au blocat duminică eforturile de evacuare a 200.000 de oameni din oraşul ucrainean asediat Mariupol pentru a doua zi la rând, în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin a promis că va continua ofensiva.

Netflix

La începutul acestei săptămâni, platforma de streaming a oprit temporar toate proiectele şi achiziţiile viitoare din Rusia, după ce a evaluat impactul invaziei Ucrainei de către Moscova.

„Având în vedere circumstanţele de pe teren, am decis să ne suspendăm serviciul în Rusia”, a spus purtătorul de cuvânt al Netflix.

Compania a declarat anterior că nu intenţionează să adauge canale la serviciul său rusesc, în ciuda unei reglementări care i-ar impune să distribuie canale susţinute de stat.

American Express

American Express, o firmă importantă de servicii financiare, a anunţat că îşi suspendă toate operaţiunile nu doar în Rusia, ci şi în Belarus. „În lumina atacului nejustificat şi în curs de desfăşurare al Rusiei asupra poporului Ucrainei, American Express suspendă toate operaţiunile din Rusia”, a declarat compania de carduri de credit într-un comunicat pe site-ul său.

KPMG şi PricewaterhouseCoopers LLP

Două dintre cele patru firme de contabilitate KPMG şi PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) au declarat duminică că nu vor mai avea firme membre în Rusia din cauza invaziei Ucrainei de către ţară.

Gigantul de audit şi consultanţă KPMG a declarat că firma sa din Rusia şi Belarus va părăsi reţeaua KPMG, o mişcare care va afecta peste 4.500 de parteneri din cele două ţări.

PwC a convenit, de asemenea, că PwC Rusia va părăsi reţeaua. Firma operează în statul condus de Putin de mai bine de 30 de ani şi are 3.700 de parteneri şi angajaţi acolo, se arată într-un comunicat.

„Ca urmare a invaziei Ucrainei de către guvernul rus, am decis că, în aceste circumstanţe, PwC nu ar trebui să aibă o firmă membră în Rusia şi, în consecinţă, PwC Rusia va părăsi reţeaua”, au declarat oficialii

Tik Tok

TikTok, aplicaţia video deţinută de China, a declarat duminică că va suspenda transmisia în direct şi încărcarea de videoclipuri pe platforma sa din Rusia, în timp ce analizează implicaţiile unei noi legi a mass-media semnată vineri de Putin.

„Nu avem de ales decât să suspendăm transmisia în direct şi conţinutul nou pentru serviciul nostru video, în timp ce analizăm implicaţiile acestei legi privind siguranţa”, a spus compania de socializare într-o serie de postări pe Twitter. Totuşi, mesageria din aplicaţie nu va fi afectată de decizie.

Anunţurile de duminică urmează o serie de alte companii occidentale, inclusiv producătorul de pantofi sport Nike, retailer-ul suedez de mobilă pentru casă Ikea şi producătorul francez de genţi Birkin Hermes, toate aceste firme închizând magazine sau birouri şi încetându-şi orice operaţiune din cauza restricţiile comerciale şi a constrângerile de aprovizionare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici