Diplomat nord-coreean, surprins cu 27 de kilograme de aur într-un aeroport din Bangladesh

Ambasada Coreei de Nord în Bangladesh a prezentat scuze după ce unul dintre diplomaţii afiliaţi a fost prins transportând 27 de kilograme de aur nedeclarat pe aeroportul din Dhaka.

239 afișări
Imaginea articolului Diplomat nord-coreean, surprins cu 27 de kilograme de aur într-un aeroport din Bangladesh

Diplomat nord-coreean, surprins cu 27 de kilograme de aur într-un aeroport din Bangladesh (Imagine: HEPTA)

Kazi Muhammad Ziauddin, un oficial de rang înalt din cadrul Agenţiei vamale din Bangladesh, a declarat că aurul a fost descoperit pe 5 martie, după ce diplomatul nord-coreean sosise cu o cursă a companiei Singapore Airlines, informează CNN.

Ziauddin a precizat că diplomatul nord-coreean avea în bagaje 27 de kilograme de aur pe care nu îl declarase la controlul vamal. Potrivit presei, diplomatul este Son Young Nam, prim-secretar al ambasadei nord-coreene din Dhaka.

"Iniţial, diplomatul a refuzat controlul, apoi a spus că transportă un mortor electric", potrivit lui Ziauddin. În bagaje au fost găsite 170 de lingouri de aur, cu greutatea totală de 27 de kilograme şi valoarea de aproximativ un milion de dolari.

Ambasada nord-coreeană din Dhaka a prezentat scuze pentru incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici