Directorul FMI: UE probabil va avea o creştere economică "solidă" în semestrul al doilea din 2021

  • Directorul FMI: UE probabil va avea o creştere economică "solidă" în semestrul al doilea din 2021, pe măsură ce avansează vaccinarea
  • Kristalina Georgieva: Guvernele ţărilor din cadrul Uniunii Europene recunosc că vaccinarea este "principala prioritate"
163 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI: UE probabil va avea o creştere economică "solidă" în semestrul al doilea din 2021

Directorul FMI: UE probabil va avea o creştere economică "solidă" în semestrul al doilea din 2021

Uniunea Europeană probabil va înregistra o creştere economică "solidă" în al doilea semestru al anului 2021, pe măsură ce avansează vaccinarea anticoronavirus, afirmă Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului La Provence.

Guvernele ţărilor din cadrul Uniunii Europene şi autorităţile sanitare recunosc că vaccinarea este "principala prioritate", a declarat Kristalina Georgieva.

Directorul Fondului Monetar Internaţional a reamintit că accelerarea vaccinării anticoronavirus este factor de creştere economică rapidă în Statele Unite.

"Ne aşteptăm ca şi ţările europene să experimenteze exact acelaşi lucru, cu un trimestru mai târziu", a subliniat Kristalina Georgieva.

Fondul Monetar Internaţional va îmbunătăţi perspectivele privind creşterea economică pe plan mondial în 2021 şi 2022, dar Kristalina Georgieva a avertizat că situaţia financiară rămâne incertă din cauza crizei pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici