Directorul Serviciului moldovean de Informaţii a demisionat

Vitalie Pîrlog a demisionat din funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, solicitând Parlamentului iniţierea procedurilor legale în acest sens şi motivând că doreşte să se întoarcă în Comisia pentru Controlul Fişierelor Interpol, informează Unimedia.info.

783 afișări
Imaginea articolului Directorul Serviciului moldovean de Informaţii a demisionat

Directorul Serviciului moldovean de Informaţii a demisionat

Cererea de demisie a fost depusă ieri la Parlamentul de la Chişinău.

”Opţiunea de a mă retrage din funcţia de director al SIS şi de a activa în continuare doar pe dimensiunea Interpol are la bază dorinţa de a continua acele reforme importante la iniţierea cărora am coparticipat în Comisia de Control al Fişierelor Interpol”, se menţionează în cerere, potrivit site-ului Moldova24.info.

Vitalie Pîrlog a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate anul trecut, în luna decembrie. Acesta ar fi trebuit să îndeplinească un mandat de cinci ani.

Anterior, Pîrlog ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Controlul Fişierelor Interpol.

În 2010, presa relata că Vitalie Pîrlog ar fi fost reprezentantul fiului lui Oleg Voronim la CEDO, care este suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Parlamentul va începe imediat demersurile pentru alegerea unui director SIS.

Potrivit procedurii legale din Republica Moldova, directorul SIS este numit în funcţie de Parlament, după ce a fost propus de 10 deputaţi şi a primit aprobarea Comisiei pentru Securitate Naţională din Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici