Discursul lui Hillary Clinton privind Internetul ar putea prejudicia relaţiile cu China

Discursul pronunţat joi de secretarul de Stat american, Hillary Clinton, pe tema Internetului, în care aceasta a criticat cenzura, poate prejudicia relaţiile dintre China şi Statele Unite, a apreciat vineri Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

22 afișări
Imaginea articolului Discursul lui Hillary Clinton privind Internetul ar putea prejudicia relaţiile cu China

Discursul lui Hillary Clinton privind Internetul poate prejudicia relaţiile bilaterale, afirmă China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne opunem ferm acestor declaraţii şi acţiuni care sunt contrare faptelor şi pot prejudicia relaţiile sino-americane", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ma Zhaoxu, într-un comunicat.

Clinton a afirmat joi că Statele Unite veghează la respectarea libertăţii de exprimare pe Internet şi a invitat companiile să refuze cenzura, într-un moment în care Google acuză China că a lansat atacuri informatice împotriva sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici