DISPARIŢIA zborului MH370: Fragmentul de Boeing 777 găsit în Réunion a fost adus în Franţa pentru expertiză

Fragmentul de avion descoperit săptămâna aceasta pe o plajă din Réunion a fost adus cu un zbor comercial Air France pe Aeroportul Orly, la Paris, sâmbătă dimineaţa, de unde urma să fie trimis la Toulouse pentru a fi expertizat, relatează postul TF1 în pagina elecronică.

334 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Fragmentul de Boeing 777 găsit în Réunion a fost adus în Franţa pentru expertiză

DISPARIŢIA zborului MH370: Fragmentul de Boeing 777 găsit în Réunion a fost adus în Franţa pentru expertiză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oare se apropie finalul unuia dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei moderne? se întreabă postul francez. Fragmentul a sosit la Paris cu zborul comercial AF671, la ora locală 6.17 (7.17, ora României), a anunţat operatorul Aéroports de Paris.

Adus într-o cutie, fragmentul, cu o lungime de doi metri şi o lăţime de un metru, urma să fie transportat rutier, sub escorta jandarmilor, la Balma, în apropiere de Toulouse, unde va fi analizat începând de miercuri.

Potrivit unor experţi, fragmentul corespunde unui "flaperon" de Boeing 777, un flaps de pe aripile unui avion pe care piloţii îl acţionează la decolare sau la aterizare.

Constructorul american Boeing a anunţat vineri că va trimite o echipă "tehnică" în Franţa, pentru a lua parte la expertiză, la care urmează să ia parte şi reprezentanţi ai Malaysiei.

Bucăţi dintr-o valiză maro, găsite joi în apropierea fragmentului de epavă, vor fi, de asemenea, expertizate într-un laborator al jandarmeriei situat în apropiere de Paris, potrivit Parchetului din Paris.

Luni, unul dintre cei trei magistraţi francezi însărcinaţi cu ancheta, câte un reprezentant al autorităţilor judiciare malaysiene, Biroului de Anchete şi Analize (BEA), jandarmilor francezi şi experţilor malaysieni urmează să se întâlnească la Paris.

Jusiţia franceză s-a sesizat deoarece patru dintre cele 239 de victime ale zborului Malaysia Airlines 370 (MH370), care a fost dat dispărut pe 8 martie 2014, sunt francezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici