Distrugerea barajului Kakhovka din Ucraina, pagube de 1,2 miliarde de euro

Distrugerea vastului baraj Kakhovka a provocat pagube de 1,2 miliarde de euro, a declarat marţi ministrul ucrainean al mediului, potrivit Reuters, avertizând că minele dezgropate de inundaţii ar putea ajunge pe coastele altor ţări europene.

410 afișări
Imaginea articolului Distrugerea barajului Kakhovka din Ucraina, pagube de 1,2 miliarde de euro

Distrugerea barajului Kakhovka din Ucraina, pagube de 1,2 miliarde de euro

Prăbuşirea barajului deţinut de ruşi la 6 iunie a dezlănţuit inundaţii în sudul Ucrainei şi în zonele ocupate de ruşi din regiunea Kherson, provocând moartea a peste 50 de persoane şi distrugând case şi terenuri agricole.

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor mediului din ţările Uniunii Europene, ministrul ucrainean al mediului, Ruslan Strileţ, a declarat că evaluarea pagubelor este în curs de desfăşurare, dar că prăbuşirea barajului este deja cel mai mare dezastru de mediu de la invazia Rusiei din februarie 2022.

"Sunt lucruri pe care nu le putem restabili niciodată. Acestea sunt ecosistemele care au fost spălate în Marea Neagră. Aceasta include 20.000 de animale care probabil au murit, inclusiv specii care se găseau doar în sudul Ucrainei", a spus el.

Strilets nu a precizat ce cuprinde valoarea estimată a pagubelor de 1,2 miliarde de euro, dar a spus că prăbuşirea barajului a lăsat aproximativ 1 milion de oameni fără apă potabilă după ce volumul rezervorului Kakhovka a scăzut cu trei sferturi, iar resturile vor fi aduse în alte ţări.

"Europa va găsi mine ruseşti pe plajele sale", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici