Dmitri Medvedev creşte în sondajele de opinie

Candidatul susţinut de Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din Rusia, Dmitri Medvedev, a înregistrat o nouă creştere în sondajele de opinie înainte de alegerile de la 2 martie, potrivit cifrelor date publicităţii marţi de institutul VTsIOM.

1 afișare
Imaginea articolului Dmitri Medvedev creşte în sondajele de opinie

Dmitri Medvedev creşte în sondajele de opinie

Dmitri Medvedev, susţinut de preşedintele rus Vladimir Putin şi de alte patru partide în cadrul alegerilor prezidenţiale de la 2 martie, beneficiază de sprijinul a peste 60 la sută dintre alegătorii ruşi, cu opt procente mai mult faţă de săptămâna trecută.

Medvedev, care în prezent este prim-vicepremier, şi-a început oficial campania luni, după ce candiatura sa a fost înregistrată la Comisia Electorală Centrală.

Niciunul dintre oponenţii lui Medvedev nu a reuşit să obţină un sprijin considerabil în sondajul efectuat pe un eşantion de 1.600 de persoane. Studiul a fost realizat între 12 şi 13 ianuarie, având o marjă de eroare de 3,4 la sută.

Pe locul al doilea se situează naţionalistul Vladimir Jirinovski, cu 7,5 la sută din intenţiile de vot, iar pe locul al treilea, liderul comunist Ghenadi Ziuganov, cu 6,1 la sută din intenţiile de vot.  Potrivit sondajului, candidatul opoziţiei, Mihail Kasianov, care este anchetat pentru presupusa fraudare a două milioane de semnături, a obţinut susţinerea a mai puţin de un procent din electoratul rus.

Un total de 82 de sută dintre persoanele chestionate au declarat că este posibil să participe la alegeri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici