Doi adolescenţi au murit după ce un coleg a tras în 5 elevi, apoi s-a împuşcat în SUA. Atacul a durat 16 secunde şi a fost filmat

O nouă tragedie la o şcoală americană. Un adolescent care îşi sărbătorea joi ziua de naştere a deschis focul cu o armă pe care a adus-o în ghiozdan la un liceu din California. A făcut un măcel în doar 16 secunde susţin autorităţile citate de CNN, a tras în 5 colegi apoi s-a împuşcat.

4550 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi au murit după ce un coleg a tras în 5 elevi, apoi s-a împuşcat în SUA. Atacul a durat 16 secunde şi a fost filmat

Sursă foto: CNN

Două victime - o fată de 16 ani şi un băiat de 14 ani - au murit la spital, potrivit autorităţilor americane. Alţi 3 elevi au fost răniţi iar atacatorul este în stare critică. A folosit un pistol calibru .45 iar asupra sa a tras o singură dată, apoi, din câte se pare, a avut probleme cu arma relatează CNN.

Atacatorul a fost identificat ca Nathaniel Berhow iar pentru moment nu sunt indicii care să facă legătura între el şi victimele sale şi să motiveze gestul său. 

Atacul armat din California a fost declanşat cu 20 de minute înainte de startul orelor, provocând panică în liceul Saugus. Mulţi elevi au fugit din clădire iar alţii s-au ascuns. Un elev s-a rănit în busculadă.

O înregistrare obţinută de poliţie arată momentul în care suspectul trage în colegi apoi se împuşcă, a dezvăluit căpitanul Kent Wegener de la Departamentul de Poliţie din comitatul Los Angeles.

Autorităţile au investigat şi activitatea de pe reţelele de socializare - aşa au descoperit că pe un cont de Instagram, unde Nathaniel Berhow posta sub un pseudonim, acesta a lăsat un mesaj înfiorător: ”Saugus (n.red. numele liceului) să vă distraţi la şcoală mâine”.

Autorităţile încearcă acum să obţină filmări şi înregistrări cu atacul realizate cu telefoanele de elevii liceului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici