Doi adolescenţi nord-coreeni au fost condamnaţi la muncă silnică fiindcă au urmărit K-pop

O înregistrare video difuzată de o organizaţie care lucrează cu persoane care au fugit din Coreea de Nord arată cum autorităţile de la Phenian condamnă public doi adolescenţi la 12 ani de muncă silnică pentru că au urmărit K-pop, relatează Reuters.

901 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi nord-coreeni au fost condamnaţi la muncă silnică fiindcă au urmărit K-pop

Înregistrarea, care arată doi adolescenţi de 16 ani din Phenian condamnaţi pentru că au vizionat filme şi videoclipuri muzicale sud-coreene, a fost difuzată de către Institutul pentru Dezvoltarea Sudului şi Nordului (SAND).

Coreea de Nord a impus ani în şir sentinţe dure pentru oricine este prins că se bucură de divertisment sud-coreean sau copiază modul în care vorbesc sud-coreenii, într-un război împotriva influenţelor externe.

"Judecând după pedeapsa grea, se pare că acest lucru urmează să fie arătat oamenilor din întreaga Coree de Nord pentru a-i avertiza. Dacă este aşa, se pare că acest stil de viaţă al culturii sud-coreene este răspândit în societatea nord-coreeană", a declarat Choi Kyong-hui, preşedinte al SAND şi doctor în ştiinţe politice la Universitatea din Tokyo, care a fugit din Coreea de Nord în 2001.

Videoclipul realizat de autorităţile nord-coreene arată un proces public de amploare în care cei doi adolescenţi în halate gri sunt încătuşaţi în timp ce sunt priviţi de aproximativ 1.000 de tineri într-un amfiteatru. Toţi poartă măşti de protecţie, ceea ce sugerează că filmarea a fost făcută în timpul pandemiei de Covid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici